Οργανικό σιρόπι σταφυλιού
Παραδοσιακή συμπύκνωση φρέσκου γλεύκους από σταφύλια. Το Πετιμέζι είναι ένα πυκνό σιρόπι με σκούρο χρώμα που παράγεται με το βρασμό του γλεύκους. Χρησιμοποιείται κυρίως ως γλυκαντικό για την παρασκευή γλυκών και ξινών πιάτων, για σάλτσες σαλάτας αντί για ξίδι ή λεμόνι, ως τοποθέτηση σε γλυκά (π.χ. σε παγωτό, γιαούρτι, ντόνατ) και σε διάφορα ποτά αντί για ζάχαρη. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και σίδηρο. Δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές, ζάχαρη και διατηρείται έξω από το ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.