Ελιές Καλαμών
Πλήρως ώριμες, ολόκληρες μαύρες ελιές (ποικιλία Καλαμών), φυσικά αποπικρωμένες και ζυμωμένες σε άλμη. Περιεκτικότητα σε αλάτι.
Ο όρος “Φυσικές Ελιές”, γνωστές επίσης ως “Ελιές στο Στυλ της Ελληνικής”, αναφέρεται στη μέθοδο επεξεργασίας. Μετά τη συγκομιδή τους, οι πράσινες ή μαύρες ελιές αφαιρούν τον πικρό γεύση και ζυμώνονται με φυσικές διαδικασίες χωρίς τη χρήση αλκαλικών λύσεων. Όλες οι φυσικές ελιές υποβάλλονται σε επεξεργασία με αλάτι ή ξηρό αλάτι. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και οκτώ μήνες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ελιές αναπτύσσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά γεύσης τους λόγω των ενζύμων και του αλατιού. Το αποτέλεσμα αυτής της φυσικής διαδικασίας είναι η διατήρηση ωφέλιμων ενώσεων, όπως αντιοξειδωτικών, και, συνεπώς, η θρεπτική αξία των ελιών.