Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ολ. άλεσης)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή ή καρύδας
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο. Συμπληρώνετε νερό και όλο μαζί να είναι 3/4
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 μήλο τριμμένο και δύο μήλα σε κύβους
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ ή λικέρ
  • 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή 2 κοφτά
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού

Εκτέλεση

Δουλεύετε τα υλικά με το χέρι (όχι στο μπλέντερ)

Σε ένα μπόλ προσθέτετε το λάδι, τον χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ, την ζάχαρη, την κανέλα. το γαρύφαλλο, την σόδα και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Μετά προσθέτετε τα μήλα, τις σταφίδες και τα καρύδια, τα ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέϊκ.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Την συνταγή μας παραχώρησε η Πηγή Λιανού